• Per començar un grau en educació cal una nota mínima de 4 a català i castellà a la selectivitat i una mitjana de 5 entre les dues matèries i superar una prova d’aptitud personal (PAP) que consisteix en dues proves: una avalua la competència comunicativa i el raonament crític, i l’altra la competència lògica i matemàtica.
  • Les PAP formen part del programa MIF, que impulsa el Govern i les universitats, que fa més exigents els requisits per entrar en el món de la docència amb l’argument que per ser mestre no es necessita tant saber coneixements acadèmics com tenir unes capacitats personals i vocacionals.
  • Enguany i a manca de revisar les reclamacions, han aprovat el 59% de les persones que s’hi van presentar, mentre que l’any passat va aprovar un 71%.
  • Tot i el consens en què qui vol ser mestre ha d’acreditar unes competències personals i emocionals concretes, hi ha veus que posen en dubte que la prova actual avaluï realment aquests requisits.

Notícia a l’Ara

Categories: Portada