• Estudiants universitaris impulsen una iniciativa legislativa popular (ILP) per exigir al Govern la rebaixa de les matrícules universitàries. Volen modificar la Llei d’Universitats Catalana per fixar els preus públics i garantir un accés universal a l’ensenyament universitari.
  • Segons ha explicat una de les portaveus de la comissió promotora, s’ha decidit utilitzar el mecanisme de la ILP per portar el debat de les universitats al carrer. Considera que hi ha consens social sobre les taxes i per tant es vol forçar els partits polítics a veure’s “obligats” a donar-hi suport.
  • De moment, la ILP compta amb el suport del Sindicat d’Estudiants dels Països Catalans, CGT, USTEC-STEs, l’Associació d’Estudiants Progressistes i Jovent Republicà. En l’àmbit institucional, el Consell de l’Estudiantat (Ceucat) també hi dona suport, així com l’Associació Catalana d’Universitats Públiques (ACUP). De fet, els rectors de la UdG, UB, UAB i UPC han estat presents a l’acte de presentació de la ILP com a mostra de suport.

Notícia a l’Ara

Categories: Portada