Presentació

L’informe National Student Fee and Support Systems, 2013/14 elaborat per la Comissió Europea permet una comparació dels valors màxim, mínim i més freqüent de preus públics que han pagat els estudiants universitaris de grau i de màster (no inclou informació sobre els preus del doctorat) a trenta-vuit països o regions de trenta-tres estats d’Europa el curs 2013-2014. Els dos únics països que no han facilitat les seves dades són Luxemburg i Holanda.

L’informe ofereix també dades sobre els imports de les beques i el nombre d’estudiants que en gaudeixen. Així mateix, incorpora informació sobre altres ajuts, concretament préstecs, beneficis fiscals i subsidis.

Tot i que a alguns països són molt importants, l’informe no inclou dades sobre subvencions indirectes, com ara tarifes de transport públic especials per a estudiants, menjadors a preus subvencionats o residències universitàries.

Categories: Informes

1 Comment

Catalunya és dels llocs més cars d’Europa per estudiar a la universitat | El Diari de l'Educació · 20/06/2014 at 07:22

[…] El preu mínim dels estudis de grau a Catalunya només és superat per Irlanda i part del Regne Unit. És una de les conclusions d’un informe de l’Observatori del Sistema Universitari sobre preus, beques, préstecs i altres ajut… […]

Comments are closed.