• La Universitat Autònoma de Barcelona (UAB) està en una situació “límit i insostenible”, després d’haver tancat el 2018 amb un dèficit de 3,2 milions d’euros, la xifra més alta des del 2011, quan es van retallar 60 milions d’euros del pressupost de la universitat. L’alerta la va llançar ahir la rectora, Margarita Arboix, en una reunió extraordinària del claustre.
  • Segons va dir la rectora, el model de finançament actual és “caduc”: la falta d’inversions perjudica les plantilles i les instal·lacions dels centres.
  • També va exigir més recursos per a les plantilles. Primer, per rejovenir el professorat. Va donar dues dades per argumentar-ho: la mitjana d’edat és de 56 anys i, dels 1.500 professors que hi ha, només 32 tenen menys de 40 anys. I segon, per poder assumir l’augment de sou als doctorands, una mesura que ja inclou l’estatut del personal investigador en formació aprovat pel govern espanyol al març. Ho va aprofitar per denunciar que es tensionin les finances de les universitats “a traïció”, aprovant noves normatives sense tenir en compte els centres.

Notícia a l’Ara

Categories: Notícies