Els degans consideren imprescindible la presencialitat perquè un mestre ha “d’adquirir competències relacionals i socials”, i recorden que la formació de mestres per internet “és pràcticament inexistent en els països europeus”.

Malgrat que 9 de les 12 universitats catalanes oferten prop de 1.500 places de primer curs del grau de Primària, a les quals s’han d’afegir 210 places més de la doble titulació d’Educació Infantil + Educació Primària, el Govern considera que la demanda encara no està coberta, donat que hi ha un sector de la població que no pot compaginar els estudis presencials amb el seu horari laboral.

D’acord amb les dades de la Secretaria d’Universitats, uns 600 residents a Catalunya es matriculen cada any en Educació Primària a les diferents universitats privades online de fora de Catalunya. La Facultat d’Educació de la Universitat de Barcelona ha declarat que “no es pot argumentar que altres universitats privades ho fan sense tenir en compte la qualitat pedagògica, qüestionada per la mercantilització de l’ensenyament universitari de la docència i per l’afany de lucre” i ha destacat “la incoherència que suposa l’oferta de noves places a distància respecte del compromís adoptat per part dels departaments d’Universitats i d’Educació de la Generalitat de Catalunya i totes les universitats públiques i privades en el marc del programa MIF de no incrementar i reduir el nombre de places per estudiar magisteri a Catalunya per tal d’ajustar l’oferta i el nombre de places que necessita el sistema educatiu.”

Notícia a UnPortal

Notícia a La Vanguardia

Declaració de la Facultat d’Educació de la Universitat de Barcelona

Categories: Notícies