Nou de les dotze universitats catalanes disposen d’un protocol contra tot tipus d’assetjament masclista, coordinat per una Comissió o Unitat d’Igualtat. Les que no en tenen són la Internacional de Catalunya (UIC) i la Abat Oliba. La Oberta de Catalunya (UOC) té un protocol que només cobreix l’àmbit laboral i no l’estudiantil.

En general, tots els protocols segueixen pautes similars, però divergeixen en alguns matisos, com ara l’àmbit territorial en el qual es poden aplicar. Mentre que algunes universitats només actuen quan l’agressió s’ha produït dins les instal·lacions de la universitat o durant activitats formals fora del centre, altres protocols també permeten aplicar-lo si l’agressió es dóna fora del campus. Tània Verge, professora de Ciència Política i directora de la Unitat d’Igualtat de la UPF explica que “entenem que la violència es dóna perquè hi ha una relació acadèmica entre les persones. Potser un company de classe t’ha seguit fins a casa, o potser heu quedat per fer un treball”.

Notícia a El Crític

Categories: Notícies