La idea és que els estudiants hauran de passar aquesta prova d’accés abans de la Selectivitat i serà eliminatòria, de manera que si la suspenen no podran accedir al grau. En cas que l’aprovin, llavors aspirarien a Medicina segons la nota obtinguda en la Selectivitat

Es preveu que estigui formada per dos exàmens: un mesuraria el raonament crític i estaria basat en l’àmbit social i de les humanitats, mentre que el segon avaluaria les habilitats interpersonals i els valors professionals segons la reacció a situacions específiques. Amb tot, no es descarta afegir un tercer examen per conèixer la personalitat de l’alumne.

L’encarregat de coordinar i desenvolupar la prova d’accés és Joan San Molina, actual degà de la Facultat de Medicina de la Universitat de Girona. A partir d’ara, la proposta de creació de la prova haurà de ser aprovada pels consells de govern de les vuit universitats (sis de públiques i dues de privades) que imparteixen els estudis de Medicina, encara que el de Lleida ja es va avançar dimarts i hi va donar llum verda.

La proposta, que sorgeix del Departament de Salut, entraria en vigor el 2022.

Notícia a El País

Categories: Notícies