La rectora de la Universitat Rovira i Virhili estima que l’impacte econòmic de la crisi sanitària a la URV és de 6,5 milions d’euros.

“Hi ha màsters ineficients, amb sis o vuit alumnes, i mantenir aquest model és totalment inviable”, explica. Les preinscripcions per al curs vinent d’aquesta modalitat d’estudis ha caigut un 13%.

Ara, l’aposta és “augmentar el nombre d’estudiants als ensenyaments on tenim més demanda que oferta” perquè això suposaria uns ingressos gairebé nets que serien “importants per a la institució”.

En una situació similar es troben algunes assignatures optatives de les titulacions de grau. “Tenim ensenyaments amb més optatives de les que marca la llei, i això també és una despesa addicional”, comenta. Per tant, també és probable que algunes s’eliminin. I darrere moltes d’aquestes matèries hi ha els professors associats, una figura que en temps de crisi econòmica Figueras també és partidària de reduir. Tot plegat obligarà doncs, a una “reestructuració interna” dels estudis de grau.

Notícia a Nació Digital

Categories: Notícies