La Conselleria d’Economia es reafirma en la seva decisió de reassignar recursos del fons de cohesió europeu Feder inicialment destinats a I+D per sufragar la despesa sanitària derivada de la Covid.

Aquesta reprogramació prevista per Economia significa, de manera immediata, la caiguda de la inversió en recerca que, segons el departament, es compensarà amb recursos propis. El departament argumenta que d’aquesta manera es guanya “liquiditat immediata” per fer front als efectes de la pandèmia. La comunicació d’aquesta instrucció, que Economia va qualificar “d’obligat compliment” quan en realitat és voluntària, va arribar el divendres 5 de juny a diverses conselleries, sense donar opció a cap mena de replantejament, quan ja feia un mes que s’havia comunicat des del ministeri d’Hisenda. La decisió afecta un total de 180 milions d’euros, dels quals 114 corresponen a l’àrea de ciència i innovació. D’aquests, 67 milions van destinats a programes i projectes específics de recerca. La resta correspon a propostes i projectes del món local.

Albert Castellanos, secretari general d’Economia, assegurava en una piulada a les xarxes socials el dissabte 13 la intenció de fer “compatible” la reprogramació “amb la garantia absoluta de finançament” de tots els projectes cofinançats pels Feder. No concreta, però, ni la fórmula ni els terminis.

Notícia a Ara

Categories: Notícies