El col·lectiu ‘Precàries URV’ denuncia la fragilitat laboral i salarial que pateix un sector dels docents de la institució. El col·lectiu, que inclou professorat de diverses branques d’estudis, subratlla que «és dolorós però necessari reconèixer que la universitat pública se sustenta sobre el treball precari i temporal», i dirigeix la reivindicació de dignificar la seva tasca als responsables de la Rovira i Virgili i a les administracions superiors de les quals depèn el seu finançament, tal com ha denunciat en múltiples ocasions la rectora Figueras.

Més del 60% del professorat de la URV estava en condició d’associat l’any 2018

Els docents que encapçalen la protesta subratllen que «becaris, investigadors predoctorals i postdoctorals, associats, col·laboradors, visitants o interins» són els més afectats per la precarietat estructural, i exigeixen que el pròxim Consell de Govern de la URV marqui camins per «avançar cap a l’estabilització i la regularització» d’aquesta borsa de docents amb unes condicions laborals i salarials «del tot insuficients».

En un dur comunicat que han fet públic a través de les xarxes, el col·lectiu ‘Precàries URV’ també reclama amb urgència que la URV segueixi les passes d’altres universitats del país i «renovi de forma automàtica els contractes temporals dels professors que els acabaven en aquest període excepcional» per tal que no es perdin aquests llocs de treball de cara al pròxim curs acadèmic, i també demanen a l’equip rector esforços per «compensar les despeses accessòries», econòmiques i laborals, que el teletreball ha suposat per a aquest professorat precari durant el darrer trimestre.

Notícia a Tarragona Digital

Enllaç al comunicat de Precàries URV

Categories: Notícies