Gairebé 40.000 estudiants a les PAU del juliol, una xifra mai vista fins ara a Catalunya. Els organitzadors ho atribueixen a l’augment dels aprovats de batxillerat -han crescut 11 punts- i a la “mala interpretació” que aquest any serà més fàcil.

Si l’any passat la selectivitat es va fer en 20 municipis, aquest any en 63. Això ha obligat a trobar més del doble de vigilants (de 1.600 a 3.500) i també molts més correctors (de 1.414 a 1.600). En total, uns 3 milions d’euros més.

Fins a l’hora de l’examen els Mossos d’Esquadra guarden les 450.000 còpies. En total suposen 1,5 milions de fulls impresos, que pesen 15 tones. Abans de corregir-se hauran d’estar 6 hores en quarantena.

La “selectivitat” cobreis 29 matèries, però cada estudiant pot fer 8 exàmens com a màxim: 5 matèries comunes per arribar al 10 (llengua catalana, castellana i estrangera; història i una matèria d’especialitat) i 3 d’específiques per arribar fins a 14 punts.

Noticia a Ara

Categories: Notícies