Les classes teòriques s’estan fent de forma telemàtica des de l’octubre per reduir la mobilitat universitària. Però, malgrat les restriccions, els exàmens seran presencials.

Les universitats consideren que els exàmens online no permeten avaluar amb la mateixa precisió i és més difícil controlar que els alumnes no copiïn.

Diverses organitzacions estudiantils demanen que la Generalitat “reconsideri i rectifiqui” el manteniment dels exàmens presencials davant una situació que qualifiquen de “crítica” per la pandèmia i unes proves que no consideren “coherents” amb les classes online. Reclamen exàmens virtuals “de qualitat” on l’estudiantat pugi demostrar “el seus coneixements” i que les proves es dissenyin “amb altres intencions” que no siguin “només prevenir la còpia i el frau”.

En un manifest unitari impulsat per Fem-la Pública UB, la Crida per la UAB i el Bloc Estudiantil UPF, es reclama tota mena de mesures que garanteixin la seguretat sanitària dels assistents als exàmens. Si no es poden garantir, diuen, reclamen que els exàmens es facin en línia, però que tots els alumnes tinguin garantida la connectivitat.

Notícia a la CCMA

Categories: Notícies