“No aguantarem gaire més, amb la selectivitat actual. Les actuals proves d’accés a la universitat (PAU) són insostenibles”, ha afirmat el conseller d’Educació, Josep Bargalló. El batxillerat, ha dit Bargalló, és el nivell educatiu que s’ha mantingut més al marge de l’onada de transformació educativa que en els últims anys ha sacsejat el sistema educatiu, i això ha provocat que dos cursos acadèmics sencers estiguin condicionats per un examen. “El batxillerat té un corsé que es diu PAU”, ha dit.

Segons la directora general de Currículum i Personalització, Maite Aymerich, s’està preparant un decret per transformar el batxillerat i fer-lo més “flexible” i que no sigui només “una passarel·la per superar una prova”. La nova normativa s’aprovaria l’any que ve, perquè sigui d’aplicació el curs 2022-2023 i permeti instaurar unes noves proves d’accés a la universitat el curs 2023-2024.

Notícia a Ara

Categories: Notícies