10. Relacions harmòniques entre govern i universitats

En general, des de fa temps, l’actitud dels equips rectorals de les universitats és la de no discutir públicament les decisions del govern de la Generalitat i d’exhibir una bona sintonia amb el departament corresponent.

Així, quan es varen dur a terme les retallades pressupostàries, la reacció de les universitats va ser molt feble o inexistent, a diferència de la de les universitats públiques de Madrid, que varen arribar a presentar, amb èxit, demandes judicials per la supressió del pla plurianual d’inversions.

Tanmateix, cap als voltants del 2015, UB, UAB i UPC varen reclamar reiteradament la reversió de les retallades dels anys precedents i a l’octubre de 2019 les vuit universitats de l’ACUP varen publicar un manifest que es va llegir en un acte celebrat a la Universitat de Barcelona.

Des d’aleshores no s’han manifestat públicament, de manera significativa, reivindicacions orientades a corregir les nombroses mancances mostrades en aquest informe.

Categories: Informes

3 Comments

El sistema universitario catalán: datos y singularidades - Observatorio del Sistema Universitario · 21/06/2022 at 11:32

[…] Informe completo (en catalán) […]

La universitat catalana, entre el neoliberalisme i el control polític - El Diari de l'Educació · 10/07/2022 at 23:26

[…] El sistema universitari català: dades i singularitats, de l’Observatori del Sistema Universitari, mostra alhora els bons resultats del sistema i les […]

La universitat catalana, entre el neoliberalisme i el control polític - Catalunya Plural · 11/07/2022 at 05:20

[…] El sistema universitari català: dades i singularitats, de l’Observatori del Sistema Universitari, mostra alhora els bons resultats del sistema i les […]

Comments are closed.