3. El prestigi del sistema universitari català

Tot i que no hi ha dades sistemàtiques al respecte, no sembla aventurat afirmar que el sistema universitari català és ben considerat per part de l’opinió pública.

D’una altra banda, les universitats catalanes figuren, en posicions diverses, en alguns dels rànquings internacionals més cèlebres. Es pot discutir fins a quin punt els rànquings reflecteixen correctament la qualitat de les universitats i, de fet, no concorden totalment entre ells.

De tota manera, és significatiu que tres universitats públiques catalanes hi apareixen sistemàticament com a les primeres entre les espanyoles. Un dels factors que ho explica, segurament el més important, és l’alt nivell d’activitat de recerca de les universitats públiques catalanes, comparable o fins i tot superior als de bones universitats d’altres països europeus. Segons el document La producció científica a Catalunya i la contribució de les universitats públiques (Universitat de Barcelona, octubre de 2019) l’impacte normalitzat per categories de la producció del sistema universitari de Catalunya és un 42 % superior a la mitjana internacional i el 96 % de les publicacions científiques de Catalunya correspon a les universitats públiques. Més endavant es compara la recerca universitària de Catalunya amb la de les altres comunitats autònomes.

Categories: Informes

3 Comments

El sistema universitario catalán: datos y singularidades - Observatorio del Sistema Universitario · 21/06/2022 at 11:32

[…] Informe completo (en catalán) […]

La universitat catalana, entre el neoliberalisme i el control polític - El Diari de l'Educació · 10/07/2022 at 23:26

[…] El sistema universitari català: dades i singularitats, de l’Observatori del Sistema Universitari, mostra alhora els bons resultats del sistema i les […]

La universitat catalana, entre el neoliberalisme i el control polític - Catalunya Plural · 11/07/2022 at 05:20

[…] El sistema universitari català: dades i singularitats, de l’Observatori del Sistema Universitari, mostra alhora els bons resultats del sistema i les […]

Comments are closed.