• D’acord amb un estudi realitzat per la Federació d’Ensenyament de Comissions Obreres, “únicament un 2% o 3% dels joves mestres hauran pogut accedir a la docència, bé en un centre privat, bé com a interí o interina en alguna comunitat autònoma”.
  • La limitació de l’oferta pública d’ocupació docent a un percentatge mínim de la taxa de reposició, que ha provocat la reducció significativa de de professors en els tres últims anys, i l’augment del nombre d’universitats privades, expliquen en part aquestes dades.
  • Una situació, que segons el parer dels autors, resulta “molt preocupant” perquè les plantilles dels centres estan envellides: només el 10% de les plantilles de l’ensenyament públic del cos de mestres és menor de trenta anys, segons l’estudi.
  • Comissions Obreres crida l’atenció sobre l’increment d’alumnes a les universitats privades. Les facultats denuncien també pràctiques “poc transparents” d’alguna universitat privada per captar alumnat de Magisteri “sense garanties”. Una universitat privada madrilenya, per exemple, ofereix el títol de mestre als graduats en Activitat Física en només un any.

Font: La Vanguardia

Categories: Notícies