Arcadi Navarro i Cuartiellas, nomenat secretari d’Universitats i Recerca pel Consell Executiu de la Generalitat de Catalunya de 19/01/2016

Nascut a Sabadell l’any 1969.

Llicenciat en Biologia i doctorat en Genètica per la Universitat Autònoma de Barcelona (UAB).

Actualment és professor ICREA al departament de Ciències Experimentals i de la Salut de la Universitat Pompeu Fabra (UPF), del qual n’és el director i on lidera un grup de recerca en Genòmica Evolutiva. A més, dirigeix el node de Genòmica de Poblacions de l’Institut Nacional de Bioinformàtica (INB), amb seu a Madrid.

Així mateix, des de l’any 2013, col·labora amb el Centre de Regulació Genòmica (CRG) dirigint el Projecte EGA@Barcelona, la instal·lació a Barcelona de la base de dades de l’European Genome-phenome Archive.

Anterioment, i després d’un temps al sector privat, va treballar a la University of Edinburgh (1999) en genètica de poblacions. L’any 2002 es va incorporar a la UPF com a investigador del Programa Ramón y Cajal i el 2006 s’hi va establir com a professor ICREA. L’any 2010 va passar a ser catedràtic de Genètica. Durant el període 2009-2013 va ser vicedirector de l’Institut de Biologia Evolutiva (UPF-CSIC) i, durant el 2009-2013, coordinador del Programa de Biologia Evolutiva i Sistemes Complexos del departament de Ciències Experimentals i de la Salut.

Ha publicat més de 100 articles i llibres sobre genòmica i evolució. És membre fundador i voluntari de Demòcrates de Catalunya.

Categories: Notícies