• Les universitats públiques del país han passat a l’ofensiva: l’èxit del sistema universitari català -sempre als primers llocs dels rànquings estatals i ben situat als europeus- està “en seriós perill” a causa de l’asfíxia econòmica que pateixen des de fa deu anys.
  • “Necessitem arreglar la fuita que tenim. Ja farem després la reforma integral”, va afirmar ahir el rector de la Universitat de Barcelona i actual president de l’Associació Catalana d’Universitats Públiques (ACUP), Joan Elias, al Parlament.
  • El rector va repassar les línies mestres del comunicat que avui ha publicat ACUP: més finançament, més autonomia per fitxar gent jove i menys preu de les matrícules als graus i als màsters.
  • Pel que fa al finançament, el manifest reclama un pla de xoc que destini l’any que ve 900 milions d’euros -134 més dels que s’inverteixen ara- i que el 2022 arribi als 1.300, i un altre pla d’inversions de 100 milions d’euros anuals destinats només a renovar les infraestructures docents i de recerca.
  • Els rectors de l’ACUP van fer arribar totes aquestes reclamacions dimecres al president de la Generalitat.A la Generalitat ho fien tot a l’aprovació d’uns nous pressupostos per al 2020 que encara no s’estan negociant. 

Notícia a l’Ara. Enllaç al Comunicat de l’ACUP

Categories: Portada