Les proves d’accés per a més grans de 25 i 45 anys se celebraran el 20 de juny.

Les PAP per als graus d’Educació Infantil i Primària es traslladen al 19 de juny.

Aquestes dates es mantindran sempre que la situació d’emergència sanitària per coronavirus ho permeti.

Pel que fa a la flexibilització de l’opcionalitat en la convocatòria ordinària de la PAU, “es flexibilitzarà l’opcionalitat ja existent en els exàmens de les diverses matèries perquè l’alumnat pugui assumir el conjunt de la prova proposada i realitzar-lo en el temps de durada ja establert per completar cada examen”, ha detallat Baulenas.

En aquests moments, els coordinadors de cada matèria de la PAU ja han començat a treballar per aplicar aquesta flexibilització tenint en compte que:
a) No és una reducció dels temaris, atès que els centres de batxillerat són autònoms en el disseny de la temporalització dels continguts i activitats d’aprenentatge.
b) No significa un canvi radical en la tipologia dels exàmens que professorat i alumnat coneixen, practiquen i esperen.
c) Qualsevol adaptació o flexibilització en la tria entre opcions, allà on n’hi hagi habitualment, no pot allargar el temps de lectura dels enunciats i, per tant, la durada de cada examen.
d) Aquesta adaptació o flexibilització no es pot fer de manera universal i homogènia en totes les 29 matèries que són objecte d’examen a Catalunya, tant per les característiques de la pròpia matèria com de la tipologia habitual de l’examen.

Nota de premsa del Govern de la Generalitat de Catalunya

Categories: Notícies