Una setmana després que el moviment estudiantil tallés l’avinguda Diagonal de Barcelona a Zona Universitària, un centenar d’estudiants han ocupat des de primera hora d’aquest dimarts l’edifici històric de la Universitat de Barcelona (UB) i el rectorat de la Universitat de Girona (UdG).

Reivindiquen que els rectorats de les universitats públiques donin suport al document “Compromís contra la crisi educativa” en el qual reivindiquen:

  1. Equiparació de preus de m´àster i graus i graus entre si
  2. Remuneració obligatòria de les pràctiques
  3. Suport per l’absolució de tots els encausats per defensar la Universitat pública
  4. Pla de xoc pel català contra l’emergència lingüística
  5. Protocols feministes efectius i revisió dels plans docents

L’ocupació de la UB s’ha aixecat aquest dijous, amb el pacte amb la Associació Catalana d’Universitats Públiques (ACUP) d’un calendari de reunions. La primera serà la setmana i la segona el 13 de maig, dia en què les entitats organitzadores de la protesta han convocat una jornada de vaga.

Categories: Notícies