Fa un any, les universitats catalanes van alertar que preveien una caiguda molt important del nombre d’estudiants a causa de la pandèmia. Però enguany hi ha un 2% més d’alumnes a les 12 universitats catalanes que el curs passat. Els 269.500 alumnes de grau i màster consoliden el 2020-21 com el curs amb més matriculats de tota la història del sistema universitari català.

Segons les xifres recopilades per les universitats, hi ha un 2% més d’estudiants de grau (un 2,5% en els graus presencials) i un creixement més lleuger dels matriculats als màsters, d’un 1,4%.

El cas dels màsters preocupava especialment a les universitats, tenint en compte que un de cada quatre alumnes eren estrangers. La Universitat Autònoma, per exemple, va calcular que les preinscripcions dels postgraus caurien un 50% i la Politècnica un 25%. Finalment, el descens de l’1% dels estudiants internacionals s’ha compensat amb un augment del 5% dels alumnes que fan màsters online.

Segons l’estudi de la secretaria d’Universitats, la pandèmia tampoc ha passat factura al rendiment acadèmic dels alumnes, atès que va ser el més alt dels últims cinc cursos en els estudis de grau: els alumnes van aprovar el 88,7% dels crèdits als quals s’havien matriculat, mentre que en el curs anterior la taxa va ser del 85,4%.

Noticia a Ara

Categories: Notícies