Aquesta iniciativa es concreta en 18 cursos que s’impartiran a partir del juny i que formaran 540 persones en 7 especialitats molt demandades per les empreses i amb dificultats per trobar personal a Catalunya.

Les persones que participaran en aquests cursos seran majoritàriament desocupades, en alguns casos amb formació en el sector TIC i s’incidirà en la millora i adquisició de noves competències i el reciclatge facilitant d’aquesta manera la possibilitat de reorientacions professionals. La previsió, a més, és que a l’entorn del 40% dels alumnes siguin dones. La formació s’impartirà a través de les universitats i centres de formació. Són cursos intensius d’una durada màxima de 300 hores.

Aquest primer paquet formatiu és el tret de sortida d’un programa més ampli de foment de la formació professional d’alt nivell impulsat pels departaments de Treball, Afers Socials i Famílies i d’Empresa i Coneixement en col·laboració amb agents públics i privats i que preveu més cursos en sectors estratègics com el digital, les energies renovables, l’automoció i l’atenció a les persones fins al 2023.

La iniciativa per desplegar aquest programa formatiu va sorgir del Consorci per a la Formació Contínua de Catalunya quan va detectar que una part de les persones que participaven dels seus programes tenia nivell universitari. Amb Barcelona Digital Talent (aliança impulsada per Mobile World Capital Barcelona, la Generalitat, l’Ajuntament, el Cercle Tecnològic de Catalunya, Barcelona Tech City, 22@Network, Foment del Treball i Barcelona Global) es va iniciar fa un any i mig un treball conjunt, en el qual ha participat el sistema universitari català, per detectar les necessitats de les empreses, dissenyar els continguts formatius, convalidar-los com a crèdits universitaris i finalment incloure les especialitats en el catàleg del SEPE i el SOC per garantir l’obtenció d’un certificat oficial.

En breu, durant el mes de juny, el SOC obrirà una convocatòria adreçada a tots aquells centres de formació que estiguin interessats en impartir els cursos i, per primera vegada, podran participar les universitats en la convocatòria.

És la primera vegada que el catàleg d’especialitats formatives del Servei Públic d’Ocupació de Catalunya (SOC) inclou cursos de nivell 4 i 5, és a dir, amb rang universitari ja que tradicionalment la Formació Professional per a l’Ocupació s’ha focalitzat en nivells inferiors. Cal tenir present, a més, que un 8,6% de la població que està registrada com a demandant d’ocupació té estudis superiors.

Nota de premsa del Govern de la Generalitat de Catalunya

 

Categories: Notícies

1 Comment

El Gobierno proyecta que los estudiantes de ciclos formativos de grado superior cursen materias en la universidad y viceversa - Observatori del Sistema Universitari · 13/06/2021 at 15:37

[…] Catalunya: el Govern i Mobile World Capital Barcelona posen en marxa un programa de formació profes… […]

Comments are closed.