Falten pocs dies perquè acabi el curs però part dels beneficiaris de les beques del Ministeri d’Educació a Catalunya encara no han rebut l’ajuda. La Plataforma d’Afectats per les Beques va alertar ahir que centenars d’estudiants tant universitaris com de cicles formatius estan esperant els diners que els corresponen. Els alumnes catalans solen rebre l’ajuda més tard perquè el Ministeri d’Educació no gestiona directament els ajuts, sinó que envia els diners a la Secretaria d’Universitats i aquesta s’encarrega de repartir-los entre els beneficiaris. Aquest curs, tot i això, la demora ha estat molt més gran. Els estudiants asseguren que han tingut “greus problemes” a causa d’aquests retards, com ara impagaments de quotes als instituts i universitats o en lloguer del pis si estudien fora.

Des de la Secretaria d’Universitats i Recerca expliquen que tots els ajuts acabaran de pagar-se aquest divendres. El Ministeri d’Educació ha anat més lent aquest curs a l’hora de resoldre les beques i d’ingressar els diners. Catalunya va rebre la partida per a beques a començaments de maig, però gairebé un més després en queda una part per repartir. Els estudiants esperen.

Llegiu la notícia a La Vanguardia

Categories: Portada