• Per primer cop, el finançament destinat a grups de recerca no universitaris excedeix el destinat a la universitat.
  • L’any 2009, un 64 % del finançament era per a grups de recerca universitaris. Aquest percentatge es va reduir a un 56 % a la convocatòria de 2014, i a la darrera, el 2017, queda en un magre 49 %. Si ens restringim a les universitats públiques catalanes, el percentatge baixa al 47 %.
  • Tanmateix, el 78% de les publicacions científiques del sistema de recerca català en el període 2016-2017 va ser produït per les universitats públiques catalanes.
  • A data d’avui, 1.744 grups de recerca estan reconeguts per la Generalitat de Catalunya, dels quals un 63 % pertanyen a les universitats catalanes.
  • Els equips de govern de la UAB, UB i UPC acabem dient: “considerem que no hi ha cap raó objectiva que avali aquesta disminució, ni pel que fa als arguments numèrics ni als corresponents a la producció científica. En definitiva, aquest fet se suma a un conjunt de greuges que patim les universitats del país —infrafinançament, impossibilitat d’articular un relleu generacional a les nostres plantilles— que ens situa en una posició límit. Fem una crida, doncs, a replantejar quin és el futur que volem per a les nostres universitats.”

Accés al comunicat:

Categories: Notícies