• Joves d’Iran que fan el doctorat en universitats catalanes han topat aquests últims mesos amb un problema inesperat: els bancs es neguen a obrir-los comptes o fins i tot han cancel·lat els que fa anys que tenien operant.
  • CaixaBank, el Banc Sabadell, el Banco Santader o el BBVA són alguns dels bancs senyalats. Sempre han topat amb una negativa sense explicacions més enllà que no es pot operar amb l’Iran o referències inconcretes als controls de blanqueig de capitals. Alguns se n’han sortit amb la Caixa d’Enginyers o ING.
  • Les entitats estan aplicant la normativa del departament del Tresor dels Estats Units de sancions contra l’Iran. Aquesta política xoca amb la de la UE, que promou inversions i missions comercials a Iran. Però sembla que la banca, per tal de no tenir problemes amb els Estats Units, prefereix seguir la política que dicta Washington.

Notícia a Ara

Categories: Portada